Even voorstellen ons nieuwe bestuurslid Wendy

Het is voor mij begonnen op de NL doet-dag dit jaar dat ik in de zware plakkerige klei stond bomen te planten op het dijkje.

 

Ik ben Wendy Broek, 32 jaar en moeder van een dochter (2 jaar), daarnaast fulltime werkend in de financiële branche als IT-er. Ik ben overtuigd dat we alleen samen een groenere toekomst kunnen creëren door te doen. De groene oase is voor mij een stap om dit verder tot uitvoering te brengen en te doen. Het is ook erg leuk om samen bezig te zijn met gelijk gestemden!

 

In mijn vrije tijd ben ik altijd al gefascineerd geweest door planten, kweken en voedsel. Een (voedsel)bos opzetten is iets wat ik als jonge twintiger al eens vaker gedroomd heb om te gaan doen. Met als gedachte “wat als ik dat weiland eens kon om zetten naar een (voedsel) bos”. Het was sinds eind vorig jaar (2018) altijd bij een droom gebleven. Toen ben ik begonnen om de eerste boeken aan te schaffen en in te lezen over het opzetten van voedselbossen en het bodemleven. Nu kan ik deze kennis bij de groene oase verder in gaan zetten in de loop der tijd. 

 

De natuur combineert ook heel mooi met mijn passie om zelf dingen te maken. Ik ben dan ook van alles aan het inmaken, bier brouwen, wijn maken en alles het liefst van eigen bodem. Zelfs nu met hibiscus bezig om papier te kunnen gaan maken om daar weer een schilderijtje van te maken… Zoveel mogelijkheden!

 

Ik ben sinds enkele maanden op de achtergrond actief voor de groene oase om de nieuwe website te ontwikkelen en daarnaast actief in het bestuur. Tevens aanwezig bij verschillende evenementen van de groene oase. Ik ben flexibel wanneer ik langs kom op de groene oase en wanneer ik iets kan doen. Veelal is dit in de avonden / weekenden.

Bijgaand een paar foto’s.

 

Tot een keer op de groene oase!

 

Groetjes,

Wendy

5/5

Wij verwelkomen onze nieuwe secretaris Jose Kaandorp

In onze vorige nieuwsbrief verwelkomde wij nog Hans Siecker, maar deze verwelkoming was van korte duur. Jose was al langer betrokken bij De Groene Oase als vriendin van een van onze trouwste vrijwilligers. Martin is onze drie *** sterren vrijwilliger. Hij helpt met maaien, creëren en kan ingezet worden bij onze educatie activiteiten. Wij zijn blij met de inbreng met de educatie en bestuurlijke ervaring van Jose die ook nog eens over creatieve en communicatieve kwaliteiten beschikt. 

 

“Hallo allemaal,

Ik woon nu drie jaar in Alkmaar. Daarvoor woonde ik in Amsterdam en heb 30 jaar een zomerhuisje met flinke tuin in Limmen gehad. Lekker op de zandgrond.

Eenmaal in Alkmaar ben ik enthousiast begonnen aan een volkstuin in De Rekere. Oei zware klei! 

Dus het tuinieren er aangegeven.

Maar ik bleef natuurlijk wel een liefhebber van alles wat groeit en bloeit en volgde met belangstelling het werk van de Groene Oase. Maar vrijwilliger worden op de klei. Dat was te zwaar.

Totdat Martin vroeg of ik niet in het bestuur wilde.

Ik was toe aan een andere bezigheid. Dus dat kwam mooi uit.

Ik kom uit het onderwijs en heb sinds ik gepensioneerd ben, daarin ook vrijwilligerswerk gedaan.

Daar heb ik nu afscheid van genomen. 

Wel wil ik me bezig houden met de educatie-activiteiten en onderzoeken of we voor nieuwkomers iets kunnen betekenen. We onderhouden hierover contact met het Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar (VCRA).

Over het voedselbos valt voor mij nog veel te leren. In een jaar tijd is er al een hoop gebeurd en de ideeën van Inge zijn onuitputtelijk. Heerlijk om weer met meer mensen ergens voor te gaan.

En iets bij te dragen aan een beter leefklimaat.”

 

Jose … gaat zich bezig houden met de Nieuwkomers en vrijwilligers via het VCA.. informatie hierover stukje in opnemen, Weet je nog iemand die meer wil weten over moes-tuinieren of wil je zelf een bezige bij zijn meld je aan via info@degroeneoase.eu 

Nieuwe Vrijwilliger Cees Mieras 

Ik ben Cees Mieras en woon in Alkmaar. 

Ik ben 3 jaar geleden minder gaan werken en wilde de vrijgekomen tijd nuttig invullen met vrijwilligerswerk in het maatschappelijk belang. Zo ben ik vrijwilliger bij Humanitas en De Waerden. Dit zijn werkzaamheden waar je veel omgang hebt met mensen en die binnen worden uitgevoerd. 

 

Ik wilde echter ook buiten bezig zijn. Via NL Doet heb ik een paar keer geholpen bij het Voedselbos Geestermerambacht. Ik vind dit een mooi initiatief en ook een mooie invulling van het perceel waar het Voedselbos gevestigd is. Ik heb inmiddels een paar keer bij het Voedselbos gewerkt samen met Gerard. Dat is mij goed bevallen.

 

Gerard weet wat er moet gebeuren en samen met hem of soms alleen werk ik daar. Dat kan in mijn eigen tempo en op de momenten dat het mij uitkomt. 

 

Inmiddels is al goed te zien wat er gebeurd is en zo heb je veel voldoening aan het eind van je werk. Je bent lekker in de buitenlucht bezig en je hoort overal vogels. 

 

De plannen voor het vervolg van het Voedselbos lijken mij erg leuk en ik ben zeker van plan om daar een bijdrage aan te leveren!

Theo Olthuis over De Groene Oase

Zeker geen droom

Of Fata morgana

Ergens in een barre woestijn.

Wél Eem plek waar mensen 

Tussen wegen en steden

Met een plan voor ogen

Hard bezig zijn

De grond te bewerken 

Heel doelgericht.

Tot straks een stukje paradijs

Ook in de buurt van Koedijk ligt…

 

Theo Olthuis 

Bergen 

Maart 2019