Ecologische oeverzone

Met weer en wind wordt er gemaaid op de groene oase. Tijdens het schuilen voor de regen hebben we een folder rekje opgehangen voor de determineerkaarten en ons gebogen over de tekening van de Ecologische oeverzone. De belangrijkste wens voor dit jaar is meer ruimte geven aan water. We willen een ecologische oeverzone realiseren zodat dieren gemakkelijk water kunnen drinken en het land op kunnen kruipen. De sloot in het zuidelijk deel willen we voorzien van een soort by-pass waardoor een wadi kan ontstaan en wij een klein paradijsje ontwikkelen voor diverse diersoorten zoals padden, eenden en ganzen en al het andere kruipende en vliegende beestjes. Dit betekend dat we grondverzet willen plegen en hiervoor materieel willen huren. Vandaag zijn er weer 10 hapjes zand gedoneerd! Hulde aan deze gulle gever! Wees lief en doneer met een klein hapje zand ter waarde van € 5,- of meer: https://www.degroeneoase.eu/doneer-of-adopteer/

Nieuwe aanwinsten

Nationale Postcode Loterij van harte bedankt dat we deze aankopen mochten doen. 

Vlindertuin

We hebben de afgelopen weken weer heel wat werk verzet, Meera en Gerard hebben achter de bramen een vlindertuin gecreëerd met vlinderstruiken, Cees, Arnoud en Gerard hebben nog maar weer eens 70m2 bramen weggehaald om ruimte te maken om straks te planten.

Gerard en Cees hebben nog wat bramen weggehaald langs de N504 om de struiken in de windsingel ruimte te geven, Arnoud is druk bezig geweest om de struiken en boompjes te voorschijn tehalen uit het hoge gras. 

En dan Meera die geweldige afstanden aflegt om de fruitbomen en bessenstruiken te mulschen, het ziet er echt top uit.

Vandaag 4 beukjes geplant op de noordkant

Vlecht mat maken

We zijn een nieuw project gestart, we hebben stammen van populieren in de grond gezet om met wilgentakken een mooie vlechtmat te maken voor de wind bij de pipowagen, en af te schermen van de weg.

 

Onze vrijwilligster Meerna neemt dit project op zich omdat zij hier veel voldoening uit zal halen.

 

Meerna, Arnoud, Martin en Gerard.

Werkbezoek

Inge en Marjolein zijn op werkbezoek bij Recreatie Noord-Holland in Velsen Zuid geweest. Ze hebben ook gegluurd bij de informatieboerderij… (www.informatieboerderijzorgvrij.nl)

en veel inspiratie opgedaan.