Bron: Artikel in het Noordhollands Dagblad:


De Groene Oase, het voedselbos langs het Noordhollands Kanaal in Geestmerambacht, krijgt meer en meer gestalte. Op zaterdag 16 maart worden er in het noordelijk deel van het terrein zo’n tweehonderd bomen geplant.

 

De initiatiefnemers van De Groene Oase haalden door het winnen van de Gouden Roerdomp, een wedstrijd op het gebied van biodiversiteit, voldoende geld binnen om nu ook daadwerkelijk bomen te gaan planten. In het bos komen onder meer fruitbomen, bezoekers kunnen er straks walnoten en hazelnoten vinden. ’Het voedselbos ontwikkelt zich en verandert daarmee regelmatig’, aldus de initiatiefnemers in hun nieuwsbrief.

 

Er is in de afgelopen periode al heel wat werk gedaan. Er zijn op het terrein nu een mobiele schaftkeet en een ecotoilet te vinden. Vrijwilligers zorgden voor een paddenpoel en voor het snoeien van de braamstruiken. Het voorwerk voor de grote wilgenhut is gedaan. Die wordt straks opgetrokken met behulp van leerlingen van de openbare school voor praktijkonderwijs De Viaan.

 

De tweehonderd bomen gaat op 16 maart, de dag van NL Doet, de grond in. Een eerste ploeg vrijwilligers begint om 10 uur en werkt tot 12 uur. De tweede ploeg neemt het over en werkt door tot 14 uur. Voor deze klus kan De Groene Oase nog wel wat vrijwilligers gebruiken.