NL doet 12 maart 2021

Save the date !

Vrijdag 12 maart 2021 doen we mee met NL doet van 10:uur tot 15:00

Doe jij ook mee met de Buitenwerkdag op De Groene Oase? 

De Groene Oase bevindt zich in het noordwestelijke puntje van Recreatieschap Geestmerambacht .Het is onze droom om een voedselbos te creëren, waar we sámen de vruchten van plukken. De Groene Oase heeft een fruitbomenweide waar we onze vrijwilligers ontvangen. 

Voor een rijke variëteit aan gezond voedsel willen we kruiden planten maar ook bijzondere gezonde bessenstruiken zoals bijvoorbeeld de Japanse wijnbes en de honingbes en klimmers zoals de kiwi bes. Doe je mee?

 

Gewenste resultaat

Wij hebben als doel gesteld biodiversiteit te stimuleren en mens en natuur nadrukkelijker met elkaar te verbinden. De Groene Oase zet zich in om samen met buurtgenoten een voedzaam en heilzaam bos aan te leggen. Onze fruitbomenweide dient als een groene broedplaats en ontmoetingsplek waar we voedsel kunnen vinden en bereiden. Wij planten voort tot we overvloed hebben bereikt zodat er voor mens én dier genoeg te eten is…

 

Bijzonderheden

Wij bevinden ons ten noorde van de Kanaaldijk 1 in Koedijk.

Je kunt je auto parkeren aan de Wagenweg als onze parkeerplaats al vol staat. Het is geen overbodige luxe om laarzen of schoeisel aan te trekken die geschikt is voor vette klei 🙂

 

Toelichting vrijwilligers

De Groene Oase heeft een vaste kernploeg aan vrijwilligers die het heerlijk vinden om buiten te zijn en de handen uit de mouwen te steken.

Omdat wij op een natuurinclusieve wijze werken trekt ons project ook opvallend veel jongeren aan. De Groene Oase is er voor jong en oud, iedereen mag bij ons tot bloei komen! 

 

Heb je interesse om mee te helpen?

Meld je dan aan via: info@degroeneoase.eu