5/5

Landelijke zaaidag voor bijen en vlinders

De  Landelijke zaaidag voor bijen en vlinders 22 april 2019 hebben we gevierd met zo’n 10 vrijwilligers. De entree bij de parkeerplaats hebben we ingezaaid met bloemen voor je raad het al bijen en vlinders. Van de gemeente Bergen hadden wij zaaigoed gekregen dat gebruikt wordt om de bermen in deze mooie gemeente op te zieren.Ook hadden we zaaigoed gekregen van The Pollinaros; https://www.thepollinators.org en van water natuurlijk.

 

Let op! Je kunt in de maand juni nog naar hartelust zaaien! Koop biologisch zaden bij een biologische winkel bij jou in de buurt. 

Goed idee voor in de tuin:

Bijenhotel nieuwe stijl. Imker Thijs aan het woord hierover.

Bijenhotel nieuwe stijl.

Let op! Bij veel bijenhotels zie je vaak in de kop van het hout een geboord gat. Eigelijk zou dit gat in de lengterichting van het hout moeten zitten! Als je een gat in de kop van het hout boort zijn de randen rafelig, hierdoor kunnen de tere vleugeltjes van de bij beschadigen. Boor dus gaten van 6 en 8 mm in de lengterichting van het hout, zorg dat er geen water in de gaten kan lopen, want dan verzuipen de larven van de bijen. Gerard, Inge en Cees zijn al druk bezig met het maken van een bijenhotel nieuwe stijl. Kom eens langs en help een handje om bewoning te maken voor de wilde bij!