De Groene Oase is een informatiebord rijker

Ons kernteamlid Marjolein Themmen van bureau IJsvogeltje in Bergen. Heeft voor ons een mooi informatief en educatief informatiebord gemaakt. Dank Marjolein voor het maken van dit bord en dank Recreatieschap Geestmerambacht voor het bieden van deze mogelijkheid! Wij zijn blij met het mooie bord waar van alles op te lezen valt.

 

Klik op de afbeelding om het te lezen.

 

Nieuwe website online

In onze laatste nieuwsbrief hadden we een oproep gedaan voor hulp bij WordPress.

Wendy Broek die zich had aangemeld voor de vrijwilligersdag van NL Doet. Ze stuurde ons een hartverwarmende mail dat ze ons wilde helpen. Vanwege haar voortvarende activiteiten en betrokkenheid hebben wij haar gevraagd om in het bestuur te komen van Stichting De Groene Oase. Wendy heeft hierop JA gezegd! We zijn blij met de inbreng en nieuwe energie in ons bestuur … neem een kijkje op onze geheel vernieuwde website. www.degroeneoase.eu en bewonder het mooie werk van Wendy 🙂

 

Wat willen we nog meer

Ecologische oeverzone

De belangrijkste wens voor dit jaar is meer ruimte geven aan water. We willen een ecologische oeverzone realiseren zodat dieren gemakkelijk water kunnen drinken en het land op kunnen kruipen. De sloot in het zuidelijk deel willen we voorzien van een soort by-pass waardoor een wadi kan ontstaan en wij een klein paradijsje ontwikkelen voor diverse diersoorten zoals padden, eenden en ganzen en al het andere kruipende en vliegende beestjes. Dit betekend dat we grondverzet willen plegen en hiervoor materieel willen huren.

 

Opslag energie
Bovendien willen we opslag voor energie, zoals een accu, een regelaar en omvormer.

 

Opslag water
Voor de opslag van water willen we een watertank of regenton en ook een dakgoot zou welkom zijn evenals een beregeningspomp en waterslangen en toebehoren zijn welkom.

 

Weet je iemand die ons kan helpen?
Weet je iemand die dit over heeft? Of wil je ons helpen met materieel? Wil je een bijdrage doen zodat we dit kunnen aanschaffen? We horen het graag!